Muzikale samenwerking met België
24/10/2016
Afman tekent contract bij Ambo Anthos
24/07/2017
Alles tonen

Buchmesse Frankfurt succesvol

Tijdens de Frankfurter Buchmesse waren Nederland en Vlaanderen eregast. Ook Where The Magic Happens kreeg een podium.

Vlaanderen en Nederland, beide eregast op de Frankfurter Buchmesse dit jaar, waren met een sterke schrijversdelegatie vertegenwoordigd op de grootste boekenbeurs ter wereld. Onder hen veel prominente auteurs die meewerkten aan Afmans boek Where The Magic Happens, zoals Herman Koch, Saskia de Coster, Connie Palmen, Esther Gerritsen, Arnon Grunberg, Gustaaf Peek, Yves Petry en Arthur Japin. Op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren was Afman ook zelf aanwezig.

In het eregastpaviljoen dat door een serene beeldprojectie van de Noordzeekust werd omzoomd, was tentoonstellingsruimte op de vloer – ‘net boven zeeniveau’ – ingericht met onder meer tien uitvergrote foto’s uit Where The Magic Happens. Het boek werd bovendien op meerdere plaatsen te koop aangeboden.

De 68e editie van de Frankfurter Buchmesse trok afgelopen week zo’n 275.000 bezoekers . Er waren meer dan 7.000 exposanten uit ongeveer honderd landen aanwezig. Naast een Vlaams-Nederlands feestje was er ook volop ruimte om waardevolle internationale contacten aan te gaan en nieuwe plannen verder vorm te geven.