Boeken

Pelgrimsportretten - The Way We Are


Tijdens de Covid-pandemie groeide het besef dat lopen je mentaal verder brengt. Op het moment dat Covid-regels de wereld in hun greep hielden, liep een handjevol mensen de beroemde Camino Francés naar Santiago de Compostela. Ik reisde hen achterna en liep in de zomer van 2021 van Lourdes naar Santiago. Geïntrigeerd door het momentum en het besef dat de voetreis voor veel moderne pelgrims synoniem staat voor een ontdekkingsreis naar zichzelf, portretteerde ik vijftig pelgrims in woord en beeld. Ruim twee jaar later zocht ik opnieuw contact met hen en vroeg hoe ze terugkijken op deze bewogen periode. Leverde de Camino op wat ze ervan verwachtten? Of liep het anders? In het boek Pelgrimsportretten wordt een intiem beeld neergezet van de moderne pelgrim, tijdens een van de meest besproken periodes uit onze tijd. 

Van de jongste pelgrim (20) tot de oudste (84) levert dit een uniek tijdsdocument op en een intrigerende blauwdruk van het echte leven; elke leeftijd gaat immers gepaard met andere levensvragen en uitdagingen. Oordeel zelf. Of oordeel juist niet en maak kennis met een bijzondere wereld.

Uitgeverij: Anoda Publishing.
Jaar van publicatie: 2023.
EAN:
9789491899522.
Aantal pagina's: 80.
Taal: Nederlands.
An English version is available on Amazon.

Where the Magic Happens - Schrijverskamers  

Where the magic happens verwijst naar de unieke werkplek van ronkende namen uit de Nederlandse en Vlaamse literatuur. De deuren van deze schrijverskamers blijven normaliter gesloten voor lezers en publiek maar voor één keer werd er een uitzondering gemaakt. Waar werden de meesterwerken zoals Jij zegt het (Connie Palmen), De Vergankelijkheid (Midas Dekkers) en Ex-drummer (Herman Brusselmans) geschreven? In tekst en beeld wordt een inzicht gegeven in de werkomgeving en de werkwijze van 45 schrijvers. Niet het clichébeeld van de bestsellers en de successen, wel dat van een artistiek ora et labora - dat van een ambacht waarin inspiratie, zelfopgelegde discipline en diepgewortelde hartstocht door elkaar lopen. Verrassend, poëtisch, bibliofiel en heel soms demystificerend. Een literair fotoboek. Met o.a.  Mensje van Keulen, Herman Brusselmans, Arthur Japin, Midas Dekkers, Connie Palmen, Tommy Wieringa en vele anderen. Dit boek was 

speerboek voor de Frankfurter Buchmesse in het kader van Vlaanderen-Nederland gastland.  I.s.m. het Vlaams Fonds voor de Letteren en het Nederlands Letterenfonds.

Uitgeverij: Lannoo.
Jaar van publicatie: 2016. 
Fotografie: C. Vanderstelt.
Vormgeving: G. Dooreman.

EAN: 9789401429771. 

Aantal pagina's: 192.

Taal: Nederlands en Engels.Het Hemelhuis - 
novelle


Geschiedenisstudente Cathy heeft de dood van haar zus Anne nooit echt verwerkt. Ze probeert er zo weinig mogelijk aan te denken en stort zich volop in het Amsterdamse uitgaansleven. Dan beseft ze dat ze niet echt deelneemt aan het leven. Vlucht ze voor de realiteit? Wordt het niet tijd om naar haar gevoelens te luisteren in plaats van ze weg te drukken? Als ze haar huisgenoot Peter de liefde verklaart, pakt dit anders uit dan ze verwacht. Is liefde een illusie? Waarom moet haar beste vriendin Esther haar geliefde loslaten? Zou Anne nog hebben geleefd als ze gelukkig was geweest in 
de liefde? Wat is vrijheid?  

Niet alleen de titel benadrukt een relatie tussen Het Achterhuis en Het Hemelhuis, ook de namen van de personages en hun onderliggende verhoudingen bevatten verwijzingen naar het meesterwerk van Anne Frank. 

Voor Anne Frank was het haar talent voor schrijven. Haar in de beperkte vrijheid van het achterhuis geschreven dagboek is de weergave van een vrije geest. Als Het Achterhuis staat voor beperking van vrijheid, staat Het Hemelhuis voor onbegrensde vrijheid.

Uitgeverij: Lemmens.
Jaar van uitgave: 2010.
Aantal paginas': 136.
EAN:
978907749047.
Taal: Nederlands
Dit boek is enkel nog via het
contactformulier te bestellen.